Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 20.12.2016. 09:39

(dopuna) Poziv za izražavanje interesa za konsultantske usluge nadzora za Projekat modernizacije cesta u Federaciji Bosne i Hercegovine

Izvor: Večernji List, 20.12.2016.

JP CESTE

FEDERACIJE BIH              

 

DOPUNA POZIVU ZA IZRAŽAVANJE INTERESOVANJA

 

Bosna i Hercegovina

Modernizacija cesta u Federaciji Bosne i Hercegovine

Kredit br. 8640 IBRD i 82137 EIB

Naziv zadatka: Usluge stručnog nadzora modernizacije cesta u Federaciji

Ref. br. BA/FBH/RMP/OCBS/44/CS/16

 

Slijedeći tekst je dodatak oglasu objavljenom 7.12.2016.

 

Modernizacija cesta u Federaciji BiH zajednički kofinansirana od strane Svjetske banke (IBRD) i Evropske investicione banke.

Detaljni Projekni zadaci mogu se naći na slijedećem linku: http://www.jpcfbih.ba/ba/nabavke/medjunarodne_nabavke.shtml

 

Na osnovu dostavljenih informacija Promoter će formirati „kratku listu" od šest najbolje rangira-nih kanditata po slijedećim kriterijima:

• Profil kompanije 20%

• Opće iskustvo 20%

• Prethodno iskustvo firme u specifičnom iznžinjerskom nadzoru projekata u cestovnom sektoru (uključujući okolišne i socijalne zahtjeve) 50%

• Iskustvo u BiH/regiji 10% Profesionalni kapacitet aplikanta:

• Najmanje 15 stalnih uposlenika (ove godine 2016.) koji rade za kandidata u području inžinjerskog nadzora projekata u cestovnom sektoru uključujući okolišne i socijalne zahtjeve;

 

Tehnički kapacitet aplikanta:

• Aplikant treba da je uspješno završio najmanje 2 ugovora slična zadatku u inžinjerskom nadzoru (uključujući okolišne i socijalne zahtjeve) projekata u cestovnom sektoru.

• Lista tekućih zadataka uključujući datume početka i završetka, vrijednost i uključeno osoblje.

• Potpisani obrazac Izjave o čestitosti može se naći na slijedećem linku: http://www.jpcfbih.ba/ba/nabavke/medjunarodne_nabavke.shtml

 

Skreće se pažnja zainteresovanim Konsultantima na paragraf 1.9 Smjernica Svjetske banke: odabir i angažman Konsultanata po IBRD zajmovima i IDA Kreditima i Grantovima od strane Zajmoprimaca Svjetske banke, januar 2011, revidirane juli 2014. ("Smjernice za konsultante"), kojima je definarana politika Svjetske banke o sukobu interesa. Smjernice za konsultante mogu se naći na web stranici Svjetske banke: www.worldbank.org i Vodič za nabavke za projekte finansirane od strane EIB-a, ažurirana verzija Juni 2011, može se naći na web stranici www.eib.org.

 

Tijelo odgovorno za žalbene procedure: Odbor za žalbe Federalnog ministarstva saobraćaja i komunikacija, Braće Fejića bb, 88 000 Mostar, BiH, faks: +387 36 55 00 24. Odbor za žalbe će biti besplatno dostupan ponuđačima.

 

Izražavanje interesovanja se mora dostaviti u pismenoj formi (dva primjerka na engleskom jeziku i jedna elektronska kopija na CD-u) na dole navedenu adresu (lično, poštom, ili brzom poštom) najkasnije do 30 januara/siječnja 2017 godine do 12 sati u koverti sa oznakom "Izražavanje ine-tersovanja za usluge nadzora na projektu „Modernizacije cesta u Federaciji BiH ".

 

JP Ceste F BiH

Sektor međunarodnih investicija

Terezija 54

71000 SARAJEVO, BiH

Tel: +38733250378

Fax: +38733250 387

E-mail: pit@jpcfbih.ba                    

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: